Kādi pārtikas produkti palīdz samazināt "sliktā" holesterīna līmeni?

Sabalansēts uzturs var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni asinīs līdz pat 10%. Veiciet šīs darbības:

variety-of-vegetables-1458694.jpg

  • Avokado satur daudz fitosterīnu, kas palīdz samazināt sliktā holesterīna līmeni un paaugstināt labā holesterīna līmeni asinīs. Starp citu, daudz fitosterīnus var sastapt kviešu dīgļos, klijās, sezama sēklās, pistācijās, ķirbju sēklās, linu sēklās, saulespuķēs, mandelēs un olīveļļā.

  • Sarkanā rauga raudzētie rīsi ar tā aktīvo vielu Monakolīns K, ir iekļauti Eiropas Kardioloģijas biedrības vadlīnijās kā efektīvs holesterīna līmeni pazeminošs līdzeklis.

  • Ogas. Zemenes, mellenes, dzērvenes un avenes ir "labā" holesterīna attīstības katalizatori. Ogas var patērēt svaigas vai dzert to sulu. Apstrādes laikā pozitīvais efekts nemazinās.

  • Baltie kāposti. Šis dārzenis lietderības ziņā var konkurēt ar ķiplokiem. Tas ir dabisks līdzeklis "kaitīgu" vielu noņemšanai. Kāposti nevienā pārstrādes laikā nezaudē savas derīgās īpašības, tāpēc jūs varat patērēt gan svaigus, gan sautētus kāpostus.

  • Lielākā daļa zaļumu - pētersīļi, sīpoli, salāti - satur daudz bioloģisko savienojumu, kas palīdz atbrīvoties no “sliktajām” vielām un iegūt “labo”.

1️. Atteikties vai samazināt jebkādas dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas (gaļu, pienu, zivis, olas);

2️. Izvairieties no sāls, cukura, alkohola, tabakas, kafijas, rafinētiem miltu izstrādājumiem (maize, smalkmaizītes, cepumi);

3. Nelietojiet uzturā visus pārstrādātos pārtikas produktus (desas, zivju pirkstiņus, pelmeņus utt.)

4. Dietologi iesaka patērēt vairāk dārzeņus, augļus un citu produktus, kas palielina organisma „labā” un vienlaikus samazina „sliktā” holesterīna līmeni: